Gaál Csaba

Gaál Csaba

A blogírás kihívásairól és a folytatásról

2017. szeptember 16. - Gaál Csaba B

Be kell, hogy ismerjem, hogy nem hittem volna, hogy ennyire kimerítő elfoglaltság a blogírás. Egy hosszú téli és nyári álom kellett ahhoz, hogy - az őszi álom helyett - ismét klaviatúrát ragadjak.

Nem hittem volna például, hogy az első (és eddig utolsó) igazán szakmai bejegyzés megírása kb. nettó négy napot, bruttó egy hetet igényel (szakmai előkészület, technikai macerák, utolsó utáni simítások). Annak ellenére, hogy több százan látták a bejegyzést, és, hogy a megjelenése után sorozatban gyűltek a további témák, azok feldolgozása mégis elmaradt. Egy-egy posztra ugyanis szerintem képtelenség ennyi időt fordítani, úgymond hobbi szinten. Az egyéb, megélhetést biztosító és családi elfoglaltságok mellett egyszerűen nem fér bele. Mi lehet a megoldás?

Abbahagyni.

Ez is megfordult a fejemben. Aztán, amikor egy nálam sokkal tapasztaltabb bloggerrel, a Robotlánnyal, azaz Lukoviczki Rékával volt alkalmam személyesen találkozni és a blogírás kihívásairól beszélgetni a békéscsabai kolbászklubban - megnyugodtam. Réka szerint ugyanis a sok más tevékenységhez hasonlóan, a blogírás minőségét sem kilóra mérik. "Annyit írj, amennyi jólesik." - mondta. Nekem pedig akkor ennyi esett jól (utólag visszaolvasva: talán túl sok is volt egyszerre).

Abbahagyni???!!!

Pár héttel ezelőtt egy kollégámtól megkaptam a leszúrást. Non-life-os szakemberről lévén szó, a posztjaimból várt némi "életes" ráhatást - az elmúlt pár hónapban hiába. Tibi! Köszönöm ezúton is az ébresztőt!

Folytatni!

Az elmúlt jó pár hétben egyre érlelődött bennem, hogy a témát még a korábban elképzeltnél is intenzívebben dolgozzam fel. De hogyan? Továbbra is hiánypótlónak érzem ugyanis a teljeskörű és objektív szakmai tájékoztatást a nyugdíj célú előtakarékossági lehetőségek kapcsán, amelyre, mint a fenti példa mutatja: egy blog önmagában nem biztos, hogy elég.

Ezért is töltött el nagy örömmel, hogy a Portfolio nyitott volt a megkeresésemre (köszönöm ezúton is a Kollégáknak!). Támogatásukkal hazánk legnagyobb szakmai rendezvényén, a "Portfolio Öngondoskodás 2017" című konferencián szánhatunk egy egész délutánt arra, hogy a teljes nyugdíj-előtakarékossági piac meghatározó szereplőivel közösen dolgozzuk fel a témát és nyújtsunk átfogó és objektív tájékoztatást. Derüljön ki végre egyértelműen: kinek melyik megtakarítási forma a legjobb és miért? Köszönöm ezúton is valamennyi előadónak, hogy elfogadták meghívásunkat erre az egyedülálló eseményre. Ahol végre egy időben egy asztalhoz ül valamennyi szereplő: a nyugdíj-előtakarékossági számla, az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíjbiztosítás és a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató szektor képviselői is!

Örömmel veszem ezúton is a vitaindító gondolatokat, témajavaslatokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaalcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2612868234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása